گیاه آگلونما با توجه به تنوع رنگی بالایی که دارد، یکی از پرطرفدارترین گیاهان آپارتمانی محسوب میشود. نگهداری از گیاه آگلونما کار نسبتاً راحتی است، زیرا در برابر گرما و خشکی مقاومت بالایی دارد. با توجه به این که این گیاه یکی از مفیدترین و مقاومترین گیاهان است بسیاری از افراد این گیاه را برای نگهداری انتخاب میکنند. یکی از مهمترین فواید این گیاه، تصفیه هوای محیط است. این گیاه آلودگیها را به خود جذب میکند و اکسیژن زیادی آزاد میکند. برای اطلاع از قیمت و خرید آگلونما میتوانید از قسمت دستهبندی سایت تیته کمک بگیرید.
خانواده گیاه آگلونما
گیاه آگلونما از خانواده شیپوری بوده و دارای ۴۰ گونه مختلف است. انواع آگلونما از نظر ظاهر شبیه به یکدیگر هستند و تفاوتی که بین آنها وجود دارد، مقدار نور مورد نیاز و همچنین رنگبندی آنهاست. گل آگلونما که به گیاه همیشه سبز چینی هم معروف است، متعلق به نواحی گرمسیری و مردابهای جنوب شرقی آسیاست. گیاه آگلونما برگهایی خمیده و نیزهایی به طرف پایین همراه با ساقههایی کوتاه دارد. طول برگهای این گیاه با توجه به نوع آن از ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر متغیر است و در بعضی مواقع ارتفاع این گیاه به بیش از ۶۰ سانتیمتر میرسد.
انواع گیاه آگلونما
گیاه آگلونما رنگهای متنوعی دارد و میزان نور مورد نیاز آنها نقش مهمی در رنگ آنها دارد. در حقیقت این گیاه برای تولید کردن رنگدانه در برگهایش، به نور احتیاج دارد و در نتیجه هر اندازه گیاه تیرهتر باشد، نور کمتری لازم دارد. سایز برگهای این گیاه در انواع این گیاه متفاوت است و در بعضی از آنها برگ کوچک و باریک و در بعضی دیگر برگها دراز و پهن هستند. در ادامه این مقاله انواع گیاه آگلونما را معرفی میکنیم:
- آگلونما سفید یا برفی
اگر قصد خرید این گیاه را دارید، از صفحه خرید آگلونما سفید لارژ دیدن کنید.
- آگلونما نقرهایی
- آگلونما صورتی یا هپینس
اگر قصد خرید این گیاه را دارید، از صفحات خرید آگلونما صورتی لارژ با گلدان یا خرید آگلونما هپینس لارژ دیدن کنید.
- آگلونما بلک
- آگلونما کاتلاس
- آگلونما پیکتوم یا سه رنگ
- آگلونما بیجی فریمن
روش نگهداری از گیاه آگلونما
میزان رشد گیاه آگلونما تقریباً آرام و متوسط است، ولی به طور کلی هر گونه از این گیاه رشد مختلفی دارد. شرایط محیطی مانند نور هم تأثیر زیادی در رشد آگلونما دارد و اگر این گیاه در نور مناسب قرار بگیرد، رشد بهتری خواهد داشت. اگر نگهداری از گیاه آگلونما به درستی انجام شود، بعد از مدتی گل میدهد. برای مراقبت بهتر از گیاه آگلونما، میتوان برگهای آویزان شده گیاه را همراه با چند برگ دیگر در روزنامه پیچید. بعد از چند روز برگهای آویزان به طور کامل صاف میشوند.
نحوه آبیاری آگلونما
گیاهان آگلونما تقریباً نیاز به آبیاری یکسانی دارند ولی به طور کلی سطح خاک این گیاه در هنگام آبیاری باید به طور کامل تا پنج سانتیمتر در گلدانهای با سایز متوسط خشک باشد. آگلونما در فصل تابستان به آب بیشتری نیاز دارد و رطوبت مورد نیاز آن باید حفظ شود. آبیاری بیش از اندازه موجب خراب شدن و پوسیده شدن ریشه این گیاه میشود.
نور مورد نیاز برای آگلونما
آگلونما به نور کمی نیاز دارد و به طور کلی نباید در معرض نور مستقیم قرار بگیرد. نور مستقیم موجب سوختن برگهای این گیاه میشود. گیاه آگلونما میتواند با نور کم هم زنده بماند و بهترین مکان برای قرار دادن گلدان آگلونما در پشت پنجره شمالی است. نکته قابل توجه در نگهداری از گیاه آگلونما این است که انواع رنگی این گیاه نور بیشتری لازم دارند و کمبود نور زیبایی آنها را از بین میبرد. یکی از مهمترین شرایط نگهداری از گیاه آگلونما بلک این است که به خاطر تیره بودن رنگ برگهایش نور کمتری لازم دارد.
رطوبت لازم برای گیاه آگلونما
با توجه به این که گیاه آگلونما متعلق به نواحی گرم و مرطوب است، رطوبت آن باید تقریباً بالا باشد. با قرار دادن جزیره در زیر گیاه، میتوان رطوبت مورد نیاز آن را تأمین کرد. در فصل تابستان بهتر است برگهای این گیاه روزی یک بار با آب جوشیده سرد آب پاشی شود. در حقیقت این گیاه در محیط گلخانه یا محیطی که رطوبت بالایی دارد، رشد بهتری خواهد داشت.
دمایایدهآل برای نگهداری از گیاه آگلونما
زادگاه گیاه آگلونما مناطق گرمسیر است؛ به همین دلیل هوای گرم برای این گیاه مناسبتر است. به طور کلیایدهآلترین دما برای نگهداری از این گیاه زیبا، دمایی بین ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است. آگلونما طاقت دمای سردتر را ندارد و ممکن است سرمای زیاد موجب از بین رفتن این گیاه شود.
روشهای تکثیر گیاه آگلونما
تکثیر گیاه آگلونما به روشهای مختلفی از جمله کاشتن بذر، قلمه و همچنین تقسیم بوته امکانپذیر است.
تکثیر آگلونما از طریق تقسیم بوته گیاه
این روش سادهترین روش برای تکثیر و پرورش گیاه آگلونما است. گیاهانی که بوته زیادی در خاک دارند از این روش قابل تکثیر هستند. در این روش ابتدا باید ریشه را از گلدان جدا کرد و سپس به آرامی به وسیله قیچی بوتههای جوان را که دارای برگ و ریشه کوچک هستند از گیاه اصلی جدا کرد. در مرحله بعدی باید بوتهها را بدون این که هوا به آن برسد در گلدانی از خاک کمپوسیت کاشت.
تکثیر آگلونما از طریق قلمه زنی
گیاه آگلونما را میتوان هم از طریق خاک و هم از طریق آب قلمه زد. برای قلمه زدن باید ساقه محکمی را انتخاب کرد و سپس آن را در اندازه ۴ تا ۵ سانتیمتری برش داد. سپس یک سوم نهایی قلمه را در ترکیبی از پرلیت و پیت ماس کاشت. قلمه برای ریشه زدن به نور مستقیم خورشید و دمای ۲۴ درجه احتیاج دارد. بهتر است تا زمان جوانه زدن قلمه یک پلاستیک روی آن کشید و روی پلاستیک را سوراخ کرد.
تکثیر آگلونما از طریق کاشت بذر
بهترین زمان برای کاشت بذر گیاه آگلونما اواخر فصل بهار است. در صورتی که این بذر به خوبی رشد کند، بعد از مدتی گل میدهد.
خاک مناسب برای پرورش آگلونما
برای نگهداری از گیاه آگلونما، مناسبترین خاک خاکی زهکشی شده و سبک است. به طور کلی ترکیبی از خاک برگ، ماسه، پیت، خاک باغچه، خاک برگ و کود آماده بهترین ترکیب برای گیاه آگلونما هستند.
بهترین زمان برای تعویض گلدان آگلونما
معمولاً گیاه آگلونما هر یک یا دو سال یک بار به تعویض گلدان نیاز دارد. ولی گاهی ممکن است زودتر از این زمان ریشهها از گلدان بیرون بزنند و برگها بیحال شوند که این موضوع نشان دهنده زمان تعویض گلدان است.
کود مناسب برای پرورش آگلونما
آگلونما در فصل بهار و تابستان و هر دو هفته یک بار به کود مایع یا کود گیاهان آپارتمانی نیاز دارد.
شناخت انواع بیماری، آفات و مشکلات گیاه آگلونما
گیاه آگلونما یکی از مقاومترین گیاهان است و خیلی کم دچار مشکل و بیماری میشود با این وجود اگر شرایط مناسبی نداشته باشد، ممکن است دچار مشکلاتی شود. در ادامه مقاله بعضی از مشکلات گیاه آگلونما را مورد بررسی قرار میدهیم:
- زرد شدن برگ آگلونما
- لوله لوله شدن برگ آگلونما
- شل شدن برگ آگلونما
- به وجود آمدن لکههای قهوهایی روی برگ آگلونما
روشهای درمان گیاه آگلونما
زرد شدن برگهای آگلونما به خاطر هوای سرد و همچنین آبیاری بیش از اندازه است. در نتیجه باید دفعات آبیاری را کاهش داد و گلدان را به محیط گرمتری انتقال داد. یکی دیگر از عمدهترین مشکلاتی که برای این گیاه پیش میآید، لوله شدن و پیچ خوردن برگهای این گیاه است که در اثر کمبود مواد مغذی و خشکی هوا ایجاد میشود. برای رفع خشکی هوا میتوان جزیرهایی برای این گلدان درست کرد. درمان شل شدن برگهای آگلونما، آبیاری و رطوبترسانی به این گیاه است.
سؤالات متداول در مورد نگهداری آگلونما
۱. مهمترین دلیل پژمردگی آگلونما چیست؟
سرد بودن هوا و همچینین آسیب رسیدن به ریشه هنگام تعویض گلدان، از دلایل مهم پژمرده شدن این گیاه است.
۲. آیا شیره آگلونما سمی است؟
بله شیره این گیاه سمی است و در صورت بریده شدن ساقه از گیاه خارج میشود.
۳. پرطرفدارترین گونه آگلونما کدام است؟
آگلونما سفید پرطرفدارترین گونه این گیاه است.
جمعبندی
همانطور که اشاره شد گیاه آگلونما دارای انواع مختلفی است. آگلونما نقرهایی یکی از شناخته شدهترین گونههای این گیاه است و با توجه به این که شرایط نگهداری از گیاه آگلونما نقرهایی راحت است، گزینه بسیار مناسبی برای نگهداری در آپارتمان است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اصول نگهداری آگلونما به بخش کامنتها و مقالات راهنمای نگهداری گل و گیاه سایت تیته مراجعه کنید.