نگهداری گل کاکتوس خورشیدی که یکی از زیباترین و محبوبترین گونههای کاکتوس است، به خاطر گلبرگهای بنفش آن، طرفداران زیادی دارد. در این مقاله شرایط نگهداری گل کاکتوس خورشیدی به طور کامل مورد بررسی قرار میگیرد. این گیاه در گونههای مختلفی وجود دارد که این گونهها از نظر رنگ گل، اندازه ساقه و مقدار رشد با یکدیگر تفاوت دارند. بیشتر گونههای این گیاه بدون ساقه هستند و بعضی از آنها هم دارای ساقههای کوتاه هستند. روش نگهداری کاکتوس خورشیدی در گونههای مختلف تا حدی با یکدیگر متفاوت است. برای اطلاع از قیمت و خرید کاکتوس در انواع مختلف به بخش دستهبندی سایت تیته مراجعه کنید.
خانواده گل کاکتوس خورشیدی
گل کاکتوس خورشیدی بومی آفریقا و جزایر قناری و متعلق به خانواده کراسولاسه است. نام علمی این گیاه که از ساکولنتها محسوب میشود، آئونیوم است و 35 گونه دارد. گل کاکتوس خورشیدی برگهای گردی دارد که مانند گل رز یا خورشید در انتهای ساقه آن قرار میگیرند.
رنگبندی برگهای این گیاه متنوع است و هم به شکل تکرنگ در رنگهای قرمز، زرد، سبز و سفید موجود است و هم در طیفی از این رنگها دیده میشود. این کاکتوس به خاطر رنگهای زیبا و همچنین به خاطر مدل قرار گرفتن برگهایش روی هم، کاکتوس گل خورشیدی نامیده میشود.
روش نگهداری گل کاکتوس خورشیدی
یکی از نکات مهم در مورد نگهداری گل کاکتوس خورشیدی این است که این گیاه هم در محیط بیرون و هم در خانه قابل نگهداری است. در مناطقی که هوا سرد است بهتر است از این گیاه در محیط خانه و در گلدان نگهداری شود. به طور کلی شرایط نگهداری گل کاکتوس خورشیدی در منزل راحت است؛ چون این گیاه به مراقبت زیادی نیاز ندارد. در مناطق گرم که گل خورشیدی در محیط بیرون قرار میگیرد، میتواند رشد زیادی داشته باشد و مدلهای بلند این گیاه در بعضی مواقع شبیه یک بونسای است.
این ساکولنت زیبا، سیستم ریشهای کم عمقی دارد و میتواند در ساقه و برگهای خود آب ذخیره کند. نکته قابل توجه در مورد مراقبت از کاکتوس خورشیدی این است که این ساکولنت برعکس بقیه ساکولنتها، خاک سبک و مرطوب را به خاک خشک ترجیح میدهند. در ادامه نحوه مراقبت از کاکتوس خورشیدی را مورد بررسی قرار میدهیم.
اگر قصد خرید یکی از انواع زیبای گلهای کاکتوس را دارید، پیشنهاد میکنیم از صفحه خرید کاکتوس پیوندی مدیوم دیدن کنید.
نحوه آبیاری گل کاکتوس خورشیدی
کاکتوس گل خورشیدی به آبیاری کمی نیاز دارد و با وجود اینکه گیاهی رطوبت دوست است، آبیاری بیش از اندازه موجب پوسیدگی ریشه آن میشود. قبل از آب دادن به این گیاه باید سطح خاک را به وسیله یک خلال دندان چک کنید و در صورتی که تا عمق ۳ سانتیمتر خشک بود، اقدام به آبیاری کنید. گل خورشیدی در زمستان به آبیاری کمتری لازم دارد.
روش نگهداری کاکتوس گل خورشیدی در مدلهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. بعضی از مدلهای بدون ساقه و کوچک این گیاه، باید در فصول سرد به طور منظم آبیاری شوند تا خشک نشوند، ولی مدلهای ساقهدار این کاکتوس باید زمانی که خاکشان خشک است، آبیاری شوند.
نور لازم برای گل کاکتوس خورشیدی
کاکتوس گل خورشیدی از گیاهان نور دوست است و در حقیقت بهترین مکان در خانه برای نگهداری گل کاکتوس خورشیدی، کنار پنجره جنوبی و در جایی نیم سایه است. آئونیمهایی که برگهای بنفش دارند، آفتاب مستقیم را ترجیح میدهند، ولی انواع برگ سبز این گیاه در مکانهای نیم سایه رشد بهتری دارند. برای محافظت از کاکتوس خورشیدی، این گیاه را در تابستان در زیر نور مستقیم خورشید قرار ندهید؛ چون برگهای آن در زیر نور مستقیم میسوزد.
رطوبت مورد نیاز گل کاکتوس خورشیدی
مناسبترین رطوبت برای نگهداری گل خورشیدی در منزل، آب و هوایی نه گرم و نه سرد؛ یعنی آب و هوایی مدیترانهای است. این گیاه نیاز بالایی به رطوبت ندارد.
دمای مناسب برای نگهداری گل کاکتوس خورشیدی
تحمل مدلهای مختلف کاکتوس خورشیدی در برابر سرما متفاوت است، ولی به طور کلی این گیاه نسبت به سرما حساس است. بهترین دما برای مراقبت از کاکتوس خورشیدی دمای 25 درجه است. گرمای زیاد و همچنین خشک ماندن این گیاه به مدت طولانی موجب ریختن برگ کاکتوس خورشیدی میشود. گل خورشیدی در محیطی با دمای گرم باید بیشتر آبیاری شود، در غیر این صورت ممکن است رشد گیاه کم شود.
خاک مناسب برای گل کاکتوس خورشیدی
خاک زهکشی شده که ترکیبی از پیتماس، شن و خاک آماده کاشت است، بهترین خاک برای نگهداری گل کاکتوس خورشیدی محسوب میشود. بهتر است از این گیاه در گلدانهای سفالی نگهداری شود؛ چون در مقایسه با گلدانهای فلزی و پلاستیکی تهویه بهتری دارند. علت خراب شدن کاکتوس خورشیدی، بافت سنگین خاک و آبیاری زیاد است.
نیازی نیست خاک و گلدان این گیاه را هر سال عوض کنید و بهتر است هر چند سال یک بار با توجه به رشد گیاه، اقدام به تعویض گلدان کنید.
نحوه کوددهی به گل کاکتوس خورشیدی
گل خورشیدی نیاز زیادی به کوددهی ندارد و بهتر است، ماهی یک بار در فصل رشد با ترکیب برابری از کودهایی که حاوی پتاسیم، نیتروژن و فسفر هستند، تغذیه شود.
روشهای تکثیر گل کاکتوس خورشیدی
کاکتوس خورشیدی به چند روش قابل تکثیر است؛
- تکثیر از طریق قلمه
- تکثیر از طریق پاجوش
- تکثیر از طریق بذر
تکثیر از طریق قلمه
برای تکثیر این گیاه از طریق قلمه، ابتدا قسمتی از ساقه را برش دهید و سپس آن را در سایه بگذارید تا خشک شود. در مرحله بعدی قلمه را در گلدان قرار دهید و سپس گلدان را در زیر نور غیر مستقیم خورشید بگذارید و هفتهای یک بار آن را آبیاری کنید. زمانی که ریشه گیاه قوی شد، سطح بالای خاک قبل از آبیاری باید تا 3 سانت خشک باشد.
آشنایی با مشکلات و آفات گل کاکتوس خورشیدی
ممکن است در طول نگهداری گل کاکتوس خورشیدی این گیاه با آفات و مشکلاتی مواجه شود. در این مقاله بعضی از این مشکلات را مورد بررسی قرار میدهیم.
- شپشک آرد آلود
- پوسیدگی و له شدن ریشه
- دراز شدن بیش از حد شاخه
- هجوم حشرات به گیاه
درمان گل کاکتوس خورشیدی
یکی از علتهای دراز شدن شاخه گل خورشیدی، عدم دریافت نور کافی است. در حقیقت زمانی که این گیاه نور کافی دریافت نکند، شاخههای آن بیش از حد دراز میشوند. پوسیدگی ریشه و هجوم حشرات هم به خاطر آبیاری بیش از اندازه رخ میدهد. برای حل این مشکل از آبیاری بیش از اندازه خودداری کنید.
سوالات متداول در مورد نگهداری از گل کاکتوس خورشیدی
دلایل ریزش برگ کاکتوس خورشیدی چیست؟
عواملی همچون آبیاری و خاک نامناسب و گرم بودن دما موجب ریزش برگهای این گیاه میشوند.
آیا گل خورشیدی به هرس نیاز دارد؟
این گیاه فقط زمانی که گل بدهد نیاز به هرس دارد.
بهترین روش برای مراقبت از کاکتوس خورشیدی در زمستان چیست؟
در زمستان گیاه گل خورشیدی را در مقابل نور خورشید قرار دهید و همچنین آبیاری آن را کاهش دهید.
جمعبندی
بهترین زمان برای تعویض خاک کاکتوس خورشیدی، اوایل پاییز و بهار است؛ چون این زمان فصل رشد گیاه است و گیاه میتواند به خوبی رشد کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه نگهداری کاکتوس خورشیدی به بخش کامنتها یا شمارههای موجود در سایت تیته مراجعه کنید. مشاوران با تجربه ما در کمترین زمان پاسخگوی شما خواهند بود.