مقالات تیته

آیا به نگهداری از گیاه بامبو علاقه دارید؟ (شرایط نگهداری و نحوه تکثیر)

شرایط نگهداری از گیاه بامبو

نگهداری از گیاه بامبو کار راحتی است و به همین دلیل بسیاری از افراد به نگهداری این گیاه علاقه دارند. بامبو یک گیاه زینتی بزرگ است که در فضای باز می‌تواند مانند یک درختچه رشد کند. بامبو که به عنوان گیاه خیزران هم شناخته می‌شود، از تیره گندمیان است و در مناطق گرمسیری که آب و هوای معتدل و مرطوب دارند، بهتر رشد می‌کند. در صورتی که از این گیاه به خوبی نگهداری شود، می‌تواند تا ارتفاع یک متر رشد کند و همچنین چند سال زندگی کند. در ادامه این مقاله با نحوه نگهداری از گیاه بامبو به طور کامل آشنا می‌شویم.

 

انواع گیاه بامبو

گیاه بامبو گونه‌های زیادی دارد که از نظر رنگ با یکدیگر تفاوت دارند. در این مقاله به معرفی بعضی از معروف‌ترین گونه‌های آن می‌پردازیم.

  • بامبوی طلایی
  • بامبوی برگ سبز
  • بامبوی سیلور
  • بامبوی جوانه

خانواده گیاه

بامبو گیاهی از خانواده مارچوبگان و متعلق به نواحی آفریقای مرکزی است. گیاه بامبو در فرهنگ فنگ‌شویی، به عنوان عنصر و نمادی برای خوش‌شانسی شناخته می‌شود. بامبو از گیاهان سایه دوست است و با نور کم هم می‌تواند به خوبی رشد کند.

روش‌های نگهداری از گیاه بامبو

شرایط نگهداری بامبو آسان است؛ چون این گیاه هم در آب و هم در خاک قابل نگهداری است ولی در خاک عمر طولانی‌تری دارد. در صورت نگهداری بامبو در خاک، خاک گیاه باید همیشه مرطوب باشد. همچنین خاک بامبو نباید بیش از اندازه خیس یا خشک باشد. اگر از گیاه بامبو در آب نگهداری می‌کنید، ملزم به این هستید که هفته‌ای یک بار، آب را عوض کنید. علاوه بر این، برای اینکه گلدان بتواند وزن گیاه را تحمل کند، باید داخل آن مقداری سنگ‌ریزه بریزید تا گلدان سقوط نکند.

نحوه آبیاری بامبو

آبی که برای گیاه بامبو استفاده می‌شود باید بدون کلر باشد؛ چون کلر موجود در آب موجب قهوه‌ای شدن نوک برگ‌های گیاه می‌شود. به این ترتیب می‌توانید آب را به مدت یک روز در یک ظرف نگه دارید تا کلر آن از بین برود. همچنین می‌توانید برای آبیاری بامبو از آب معدنی یا آب تصفیه شده استفاده کنید.

خاک بامبو باید همیشه مرطوب باشد ولی به هیچ عنوان گیاه را بیش از حد آبیاری و غرقاب نکنید؛ چون آب زیاد موجب پوسیده شدن ریشه گیاه می‌شود.

نور مناسب برای بامبو

بهترین نور برای گیاه بامبو، نور زیاد ولی به صورت غیر مستقیم و فیلتر شده است که از پشت پنجره به گیاه بتابد. نور مستقیم موجب می‌شود برگ‌های این گیاه بسوزد و از بین برود. نکته قابل توجه این است که بامبوها در نور کم هم می‌توانند رشد کنند ولی رشد آن‌ها سریع نیست. برای محافظت از گیاه بامبو در برابر نور شدید، این گیاه را در خانه نگه دارید.

 

رطوبت لازم برای نگهداری از بامبو

 

رطوبت لازم برای نگهداری از بامبو

بهترین روش برای نگهداری گیاه بامبو، تامین کردن رطوبت متوسط برای این گیاه است. در صورتی که از بامبو در آب نگهداری می‌کنید، رطوبت مورد نیاز آن از طریق بخار آب داخل گلدان تامین می‌شود. برای اینکه گیاه بامبو رطوبت بیشتری دریافت کند، می‌توانید چند وقت یک بار با یک اسپری به گیاه آب بپاشید. مراقب باشید این اسپری‌پاشی به صورت قطره‌های آب بزرگ روی برگ‌ها باقی نمانند.

بهترین دمای محیط برای بامبو

دمایی بین 18 تا 30 درجه سانتی‌گراد، مناسب‌ترین دما برای نگهداری بامبو است. به هیچ عنوان گیاه بامبو را در معرض وسایل گرمایشی یا سرمایشی قرار ندهید. همچنین زمانی که هوا سرد است، گیاه بامبو را در کنار در یا پنجره‌ای که امکان نفوذ باد از آن وجود دارد، قرار ندهید.

خاک مناسب برای بامبو و چگونگی تعویض گلدان آن

مناسب‌ترین خاک برای نگهداری بامبو، خاکی متخلل با زه‌کشی بالاست. به طور کلی می‌توان گفت خاک لومی که ترکیبی از شن و ماسه به میزان 40 درصد، گل و لای به میزان 40 درصد و خاک رس و هوموس به میزان 20 درصد است، بهترین ترکیب خاک برای مراقبت از گیاه بامبو محسوب می‌شود.

در صورتی که ریشه‌های گیاه از گلدان بیرون بزند، باید گلدان بامبو را عوض کنید. به این ترتیب باید گیاه را به گلدانی بزرگ‌تر انتقال دهید. در هنگام تعویض گلدان باید خاک قبلی را دور بریزید و از خاک جدید برای گیاه خود استفاده کنید. اگر گیاه را در آب نگه می‌دارید برای تعویض باید آن را به یک گلدان بزرگ‌تر منتقل کنید.

 

نحوه کود دهی به بامبو

 

نحوه کود دهی به بامبو

گیاه بامبو برای اینکه رشد بهتری داشته باشد، باید دو بار در سال کود دهی شود. بهترین زمان برای کود دادن به گیاه بامبو اوایل بهار و اواسط تابستان است. کودهای آلی و همچنین افزودنی‌های ارگانیک مثل کمپوست، کودهای مناسبی برای تغذیه رسانی به گیاه بامبو هستند. در بازار کودهای مخصوصی برای گیاه بامبو وجود دارند که به راحتی قابل تهیه هستند.

چگونگی تکثیر بامبو

گیاه بامبو از طریق قلمه زدن تکثیر می‌شود. در مرحله اول باید یک قلمه سالم انتخاب کنید که دست کم یک یا چند برگ داشته باشد. سپس باید برگ‌های اضافی را بکنید تا گره رشد گیاه دیده شود. به طور معمول گیاه به هورمون رشد نیازی ندارد و می‌تواند رشد کند ولی در غیر این صورت می‌توانید برای رشد بیشتر گیاه از هورمون رشد استفاده کنید.

قلمه بریده شده را می‌توانید هم در آب و هم در خاک قرار دهید. ساقه بریده شده را در آب مقطر بگذارید و زمانی که ریشه‌های آن از پایین ساقه رشد کردند، آن را به گلدان اصلی انتقال دهید.

برای ریشه‌دهی بامبو در خاک، قلمه را به آرامی داخل خاک قرار دهید. سپس برای محافظت از بامبو، آن را در مکانی که تقریباً گرم است و نور مناسب دارد، بگذارید. خاک گیاه باید مرطوب باشد ولی به هیچ عنوان آن را غرقاب نکنید.

آشنایی با انواع بیماری و آفات بامبو

ممکن است گیاه بامبو با آفات و مشکلاتی مانند زرد شدن و قهوه‌ای شدن برگ‌ها یا ساقه، قارچ، کنه و شپشک مواجه شود. وجود لکه‌های قهوه‌ای روی این گیاه به خاطر وجود قارچ است. نور زیاد هم موجب سوختن و زرد شدن این گیاه می‌شود؛ در نتیجه برای نگهداری بامبو نباید آن را در برابر نور مستقیم قرار دهیم.

روش‌های درمان بامبو

برای درمان قارچ گیاه بامبو، باید قسمتی که دچار قارچ شده را از گیاه جدا کرد، سپس باید آن بخش را با یک دستمال تمیز کنیم. همچنین زرد شدن بامبو ممکن است به خاطر کود دهی بیش از اندازه باشد.

 

سوالات متدوال در مورد مراقبت از گیاه بامبو

1) مهم‌ترین دلیل قهوه‌ای شدن برگ‌های بامبو چیست؟

کمبود رطوبت مهم‌ترین دلیل قهوه‌ای شدن نوک برگ بامبو است.

 

2) چگونه می‌توان بامبو را تقویت کرد؟

قطره‌ای به نام غذای بامبو وجود دارد و هر شاخه از بامبو هر 9 روز یک بار به 5 تا 10 قطره نیاز دارد.

 

3) آیا می‌توان بامبو را در آکواریوم نگه داشت؟

نگهداری بامبو در آکواریم پیشنهاد نمی‌شود؛ چون آبی که محل نگهداری بامبو است، باید ماهی دو بار عوض شود.

 

جمع‌بندی

یکی از نکات قابل توجه در مورد بامبو این است که می‌توان ساقه‌های این گیاه را به هم بافت و به آن شکل داد. مدل پیچشی یکی از محبوب‌ترین مدل‌های بافت ساقه بامبو است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش‌های نگهداری از گیاه بامبو به بخش کامنت‌ها در وبسایت تی‌ته مراجعه کنید. کارشناسان ما شما را در این زمینه راهنمایی می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *