گیاه آپارتمانی, گیاه و گلدان, نگهداری گیاه

همه چیز از نگهداری سانسوریا تا تکثیر آن

همه چیز از نگهداری سانسوریا تا تکثیر آن

قبل از اینکه بخواهیم درباره نگهداری سانسوریا صحبت کنیم؛ اجازه بدهید ابتدا مشخصات کلی  این گیاه پرطرفدار را ذکر کنیم. سانسوریا برگ‌های سفت، راست و شمشیر مانندی دارد. به علت ظاهر خاص و زیبایی که دارد، برای نگهداری در خانه‌های مدرن و امروزی مناسب‌ترین گزینه است. اگر در زمینه نگهداری از گل‌ها و گیاهان تازه‌کار هستید یا فقط به دنبال یک گیاه آپارتمانی با مراقبت آسان هستید، یا نور مناسب برای نگهداری از گیاهان را ندارید، انتخاب سانسوریا را در اولویت قرار دهید. اگر علاقه‌مندید بیشتر درباره نگهداری سانسوریا بدانید تا انتهای مقاله همراه ما در تی ته باشید.

 

انواع سانسوریا از نظر ظاهری

سانسوریا از لحاظ گونه‌های گیاهی عضوی از خانواده ساکولنت‌‌‌‌ است. انواع سانسوریا از نظر ظاهر و رنگ‌بندی در طیف‌های وسیعی قرار گرفته‌اند.

در ادامه به معرفی 8 نوع سانسوریا پرداخته‌ایم:

  1. شمشیری
  2. پاکوتاه یا لانه پرنده
  3. مهتابی
  4. متالیک یا فلزی
  5. کراون یا تاجی
  6. زیلانیکا
  7. اوبریتیانا
  8. لوله‌ای

 

سانسوریا شمشیری

برگ‌های این گیاه مانند شمشیر کشیده شده است به همین دلیل به آن سانسوریای شمشیری می‌گویند. در شرایط محیطی با نور کم و  آبیاری کم می‌تواند به‌آسانی رشد کند؛ بنابراین تحمل بسیار بالایی دارد. همچنین این گیاه خاصیت تصفیه‌کنندگی هوا فوق‌العاده‌ای دارد.

 سانسوریا پاکوتاه یا لانه پرنده

سانسوریا پاکوتاه یا لانه پرنده

معمولاً به‌عنوان گیاه پاکوتاه یا لانه پرنده نامیده می‌شود . دارای برگ‌های کوتاه است. روی این برگ‌ها می‌توان خطوط واریانسی افقی با رنگ سبز تیره و روشن را  مشاهده کرد. این نوع از سانسوریاها در سایه بهترین رشد را دارند و با آبیاری کم می‌توانند به‌خوبی زنده بمانند. اگر قصد خرید این گیاه زیبا را دارید به صفحه  خرید سانسوریا پاکوتاه با گلدان پایه‌دار فلزی مراجعه کنید.

 

سانسوریا مهتابی

سانسوریا مهتابی منظره‌ای خاص و زیبا دارد. همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید این نمونه از گیاهان برگ‌هایی پهن و کشیده‌ای با رنگ سبز کم‌رنگ دارند. ارتفاع سانسوریای مهتابی حداکثر یک متر بوده و  قادر به گل‌دهی است. این گیاه با گل‌هایی به رنگ سفید  فضایی متفاوت به خانه‌تان می‌بخشد. همچنین این نوع از سانسوریا مقاومت بالایی در برابر نور کم دارد.

اگر به گیاه سانسوریا علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم از صفحه خرید و قیمت سانسوریا سبز با گلدان فلزی دیدن کنید.

 

سانسوریا متالیک یا فلزی

این گیاه دارای برگ‌های بلند، باریک و فلزی مانند است، ازاین‌رو به آن سانسوریای فلزی می‌گویند. سانسوریای فلزی می‌تواند در نور کم و با آبیاری کم رشد کند، اما در دمای بسیار پایین عملکرد رشدی خود را از دست می‌دهد.

 

سانسوریا کراون یا تاجی

حدود 4 یا 5 برگ دارد که به‌صورت  تاج مانند در اطراف یکدیگر رشد می‌کنند.  ارتفاع سانسوریای تاجی به 50 سانتی‌متر می‌رسد. این گیاه می‌تواند در شرایط کم‌نور رشد کند.

 

سانسوریا زیلانیکا

دارای برگ‌های بسیار بلند ( 75 سانتی‌متر) با لکه‌های سبز روشن، سفید و خطی است که به‌صورت افقی از قسمت میانی در دو طرف بریده می‌شوند .نگهداری آن آسان است و در زمستان باید ماهی یک‌بار آبیاری شود.

 

سانسوریا اوبریتیانا

این سانسوریا دارای برگ‌های پهن و نسبتاً بلند با لکه‌های سفید است که به‌صورت دسته‌ای در اطراف یکدیگر رشد می‌کنند. مراقبت از این نوع سانسوریا آسان است. همچنین دارای رایحه نسبتاً قوی و معطر است.

 

سانسوریا لوله ای

سانسوریا لوله ای

نام رایج آن سانسوریای لوله‌ای است؛ زیرا برگ‌های آن ظاهری مانند لوله دارد. به آبیاری کمی نیاز دارد، در شرایط کم‌نور می‌تواند زنده بماند و رشد طولی آنها نسبت به سایرین کم است.

آیا تابه‌حال به ترکیب گیاه جانکوس و سانسوریا فکر کرده‌اید؟ پیشنهاد می‌کنیم از صفحه خرید جانکوس و سانسوریا با گلدان پایه‌دار چوبی دیدن کنید.

نکات مهم در نگهداری سانسوریا

نگهداری سانسوریا نسبت به سایر گیاهان آسان است. این گیاهان کم‌توقع هستند و مقاومت بالایی در هر محیطی با هر شرایطی دارند. برای مثال آن‌ها می‌توانند در برابر نور زیاد خورشید مقاومت کنند؛ همچنین می‌توانند با نور کم خورشید هم به رشد خود  ادامه دهند. Sansevieria بومی بیابان‌های خشک غرب آفریقاست و به همین دلیل به آب زیادی به‌خصوص در زمستان نیاز ندارد.

بااین‌حال بهتر است در زمان نگهداری سانسوریا به موارد زیر هم توجه کنید.

  • هر ده روز یک‌بار خاک پای سانسوریا را چک کنید، اگر خشک بود می‌توانید آن را آبیاری کنید.
  • میزان ph خاک را بررسی کنید. بهتر است مقدار آن در محدوده 4.5 – 7.5 باشد.
  • از قرار دادن سانسوریا در معرض باد، باران و برف خودداری کنید.
  • در نگهداری سانسوریا به نوع گلدان هم توجه کنید. بهتر است گلدان کم‌عمق و به اندازه قطر خود گیاه باشد؛ زیرا آب‌رسانی سانسوریا در خاک‌های کم‌عمق بهتر انجام‌ می‌گیرد. همچنین گیاه سانسوریا ابتدا در تمام گلدان ریشه می‌دواند و سپس پاجوش می‌دهد. به همین دلیل هرچقدر دهانه گلدان تنگ‌تر باشد، پاجوش دادن گیاه زودتر اتفاق می‌افتد.

اگر قصد خرید سانسوریا بلک گلد را دارید که یکی از  گونه‌های زیبای سانسوریاست، می‌توانیه به صفحه خرید سانسوریا بلک گلد مدیوم مراجعه کنید.

 

معرفی روش‌های تکثیر سانسوریا

با توجه به اینکه نگهداری سانسوریا بسیار آسان است؛ بنابراین حتماً دلتان می‌خواهد که نمونه‌های بیشتری از این گیاه را در خانه داشته باشید. برای این کار می‌بایست به تکثیر سانسوریا بپردازید. ما در این بخش از تی‌ته به  معرفی تمام روش‌های تکثیر سانسوریا خواهیم پرداخت.

روش‌های تکثیر سانسوریا عبارتنداز:

  1. پاجوش از طریق ریزوم
  2. تکثیر برگ از طریق قلمه زدن

 

پاجوش از طریق ریزوم

برای اینکه از طریق ریزوم، سانسوریا را تکثیر کنید باید صبر کنید که گیاه و پاجوش‌های آن بزرگ شود. سپس گیاه را از گلدانی که در آن قرارگرفته خارج کنید. در مرحله بعدی ریشه پاجوش را از گیاه اصلی یا همان مادر جدا کنید. در این مرحله دقت کنید که پاجوشی که جدا می‌کنید خیلی کوچک نباشد؛ زیرا با انجام این کار روند رشد بسیار آهسته خواهد بود.

البته پاجوش ریز هم می‌تواند در تکثیر سانسوریا به شما کمک کنید. اما بهتر است که اندازه پاجوش‌ها حداقل مطابق با شکل زیر باشد.

 

تکثیر برگ از طریق قلمه زدن

این شیوه از تکثیر با استفاده از قیچی زدن برگ  انجام‌ می‌شود.  برای این کار ابتدا با استفاده از قیچی مناسب و ضدعفونی‌شده، برگ سانسوریا را در اندازه‌های 8 سانتی‌متری برش دهید. قبل از شروع این کار در نحوه انتخاب برگ‌ها دقت کنید؛ زیرا برگ‌های کوچک برای این شیوه از تکثیر سانسوریا مناسب نیستند. بهتر است ارتفاع برگ اصلی در حدود سی سانتی‌متر باشد. برش برگ‌ها می‌تواند به صورت ۷ و ۸ هم باشد.

بعد از برش برگ‌ها می‌توانید به دو روش قلمه‌ها را ریشه‌دار کنید این روش‌ها عبارتنداز:

  • ریشه‌دار کردن قلمه در خاک
  • ریشه‌دار کردن قلمه در آب

ریشه‌دار کردن قلمه در خاک

بعضی از افراد برای اینکه نتیجه بهتری در این شیوه از تکثیر بگیرند، انتهای هر برگ را با مقدار مناسبی پودر ریشه‌زا آغشته می‌کنند. بعد از انجام این کار می‌توانید قلمه‌ها را درون ماسه بکارید تا ریشه‌زایی آن‌ها صورت بگیرد.

بعد از حدود 3هفته می‌توانید شاهد ریشه زدن قلمه‌ها باشید. در  این مرحله شما می‌توانید قلمه‌هایی که ریشه زده‌اند را در یک گلدان جدا بکارید تا گیاهان جداگانه‌ای داشته باشید.

 

ریشه‌دار کردن قلمه در آب

برای انجام این شیوه از تکثیر سانسوریا کافی است که قلمه‌ها را درون آب قرار دهید. برای نتیجه‌گیری بهتر در این روش می‌توانید مقداری از  هورمون ریشه‌زا در آب حل کنید و سپس قلمه‌ها را در داخل ظرف آب حاوی هورمون ریشه‌زا قرار دهید.

 بعد از ریشه زدن قلمه‌ها در درون آب، می‌توانید آن‌ها را در گلدان جداگانه‌ای بکارید تا از این طریق رشد جوانه‌ها شروع شود.

اگر قصد خرید سانسوریا سبز مطبق را دارید که یکی از مقاوم‌ترین گونه‌های سانسوریاست، می‌توانیه به صفحه خرید سانسوریا سبز مطبق کوچک مراجعه کنید.

 

سوالات متداول

1.کود مناسب برای تقویت رشد سانسوریا چیست؟

برای تقویت رشد سانسوریا  می‌توانید از کود فسفر بالا یا همان کود 10-52-10 استفاده کنید.

 

2.در چه فواصل زمانی می‌توانیم سانسوریا را آبیاری کنیم؟

تا زمانی که خاک پای گیاه کاملاً خشک نشده است آن را آبیاری نکنید. در حالت کلی هر دو هفته یک‌بار آبیاری برای این گیاه کافی است.

 

3. علت افتادگی و خمیدگی برگ‌های سانسوریا چیست؟

اگر برگ‌ها استحکام خود را از دست داده و حالت خمیری پیدا کرده‌اند، به علت آبیاری زیاد است. البته گاهی اوقات کوددهی زیاد باعث خم شدن برگ سانسوریا از وسط می‌شود که در این صورت باید کوددهی را قطع کنید.

 

نتیجه‌گیری

نگهداری سانسوریا نیاز به مهارت تخصصی و پیچیده چندانی ندارد. شما می‌توانید هر دو هفته یک‌بار به گیاه محبوب‌تان سری بزنید و میزان آب موردنیازش را برآورده کنید. تقریباً سانسوریا در هرجای خانه با هر نوری می‌تواند به‌خوبی رشد کند. علاوه بر این هوای خانه را هم به‌آسانی تصفیه خواهد کرد. اگر قصد نگهداری و خرید سانسوریا را دارید؛ می‌توانید بهترین نمونه‌ها را در صفحه دسته‌بندی تی‌ته مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *