نگهداری گیاه فیتونیا همانند بسیاری از گیاهان دیگر که در آپارتمان ها زیست می کنند، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از این رو، برای اینکه گیاه مذکور به رشد حداکثری خود برسد و در بهترین حالت به رشد خود ادامه دهد، می بایست اطلاعات مفیدی را در رابطه با نگهداری و مراقبت از گیاه فیتونیا، در اختیار داشته باشید.
گیاه فیتونیا، انواع مختلفی دارد و بخش عمده ای از محبوبیت آن، به دلیل رگ هایی است که روی برگ های بسیار زیبای این گیاه، نقش بسته است؛ همین موضوع، باعث شده است تا گیاه مذکور، زیبایی منحصر به فردی را از آن خود کند و به مانند یک گیاه خاص، در بخشی از فضای خانه جای بگیرد.
اگر شما هم مانند بسیاری از افراد، راجع به پرورش، محافظت و نگهداری گیاه فیتونیا، اطلاعات چندان زیادی در دست ندارید، می توانید با مراجعه به ادامه این مقاله، با ما تا پایان مسیر نگهداری گیاه فیتونیا، همراه باشید تا در جهت مراقبت از این گیاه، با کوچکترین مشکلی مواجه نشوید.
خصوصیات و ویژگی های گیاه فیتونیا
گیاه فیتونیا، خصوصیاتی دارد که بهتر است در راستای نگهداری از آن با برخی از مهم ترین این ویژگی ها آشنا شوید؛ بی شک، شناسایی این خصیصه ها می تواند شرایطی را فراهم کند تا شما در بهترین حالت، نسبت به گیاه مذکور شناخت پیدا کنید. حالا برخی از مهم ترین ویژگی های گیاه فیتونیا را می توان در دسته بندی زیر قرار داد که عبارتند از:
- گیاه فیتونیا بومی کشور پرو است.
- برگ های فیتونیا، نسبتا کوچک، پهن و تقریبا شبیه به قلب است.
- ساقه گیاه فیتونیا، کرکی است.
- برگ نعنایی، پوست ماری و گل موزاییکی از دیگر نام های گیاه فیتونیا است.
- 2 گونه مشهور و پرطرفدار گیاه فیتونیا به نام های نقره ای و آلبیونیس شناخته می شوند.
- فیتونیا از خانواده پاخرسیان و جزو گیاهان گلدار است.
- قابلیت نگهداری فیتونیا در شیشه (به صورت تراریوم: باغ شیشه ای)
شرایط نگهداری از گیاه فیتونیا
گیاه فیتونیا، مانند بسیاری از گیاهان دیگر که در آپارتمان ها یا فضاهای باز نگهداری می شوند، شرایط نگهداری مخصوص به خود را دارد؛ از این رو، ما در ادامه این مقاله، سعی کرده ایم به بررسی مهم ترین نکات در رابطه با روش نگهداری گیاه فیتونیا بپردازیم که برخی از آنها عبارت است از:
نحوه آبیاری و میزان رطوبت گیاه فیتونیا
برای اینکه این گیاه، در بهترین شرایط پرورش را پیدا کند و به رشد خود ادامه دهد، بهتر است، خاک آن را در حد متعادلی، مرطوب نگهدارید تا از پژمرده شدن به دور باشد. اما این مسئله، به این معنی نیست که خاک آن، همیشه حالت خیسی داشته باشد؛ زیرا در صورت قرار گرفتن در چنین شرایطی، احتمال اینکه برگ ها به رنگ زرد در بیایند، وجود دارد.
قرارگیری گیاه فیتونیا، در محیطی که میزان رطوبت هوا در شرایط نرمال و پایداری قرار دارد (70 تا 90 درصد)، سبب می شود تا گیاه مذکور، به رشد عادی خود در چنین فضایی ادامه دهد؛ همچنین برای آبیاری گیاه فیتونیا می بایست، حداقل روزی 1 بار به حالت غبارپاشی، آن را آبیاری کنید.
دمای مناسب گیاه فیتونیا
برای اینکه رشد گیاه فیتونیا، متوقف نشود و در شرایط عادی به نمو خود ادامه دهد، بهتر است آن را در فضایی که از دمای مطلوبی برخوردار است، قرار دهید. بهترین دمایی که می توانید برای گیاه فیتونیا در نظر بگیرید، دمایی بین 18 تا 25 درجه سانتی گراد است؛ پس برای اینکه گیاه، رشد مناسب و نرمالی داشته باشد، منطقی ترین راه این است که گیاه فیتونیا را در محیطی با چنین محدوده دمایی قرار دهید.
خاک مناسب گیاه فیتونیا
بهترین خاکی که می توانید برای گیاه فیتونیا استفاده کنید، خاکی اسیدی با میزان زهکشی نسبتا مناسب است. در واقع، تهیه چنین خاکی برای گیاه فیتونیا سبب می شود تا هیچگونه آب اضافه ای درون خاک باقی نماند و گیاه، مثل همیشه حالت شادابی و سر زندگی خود را حفظ کند.
مقدار نور مناسب گیاه فیتونیا
یکی دیگر از روش های نگهداری گیاه فیتونیا می توان به میزان نور این گیاه اشاره کرد؛ در واقع، بهترین نوری که می توان برای گیاه فیتونیا در نظر گرفت، نور فیلتر شده است؛ زیرا این نور، تقریبا همانند نور محل زادگاهش بوده و در کل، به واسطه چنین نوری رشد و نمو پیدا کرده است.
سعی کنید فیتونیا را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید؛ زیرا در صورت قرارگیری گل در چنین موقعیتی، باعث می شود تا گل آسیب ببیند، تغییر رنگ دهد و شکننده شود. ولی در مجموع این گیاه نیازی به نور زیاد ندارد.
برای محافظت از گیاه فیتونیا و رشد هر چه بهتر آن، می بایست گیاه را در فصل رشد، یعنی از اوایل بهار تا اواخر تابستان، کود دهی کنید. برای کود دهی به این گیاه، می توانید از کودهای 20-20-20، 5-5-5 NPK و کودهای دانه ای که طی یک مدت زمان مشخص، گیاه شما را تغذیه می کنند (مواد مغذی را در خاک رها می کنند)، استفاده کنید.
روش هرس کردن گیاه فیتونیا
از آنجایی که گیاه فیتونیا، ریشه های پیچیده ای ندارد و به طور کلی، ریشه آن، سطحی و کم عمق است، می توانید گلدان آن را هر 2 الی 3 سال تعویض کنید. در واقع، نیازی به تعویض هر ساله گلدان این گیاه نیست.
سوالات متداول
علت اصلی پژمرده شدن گیاه فیتونیا چیست؟
کم آبی یا بیش از حد آب دادن به گیاه فیتونیا، می تواند باعث پژمردگی و خشک شدن گیاه شود؛ از این رو، بهتر است رطوبت خاک گلدان فیتونیا را همیشه در حد متعادل نگهدارید.
علت شایع پیچ خوردن گیاه فیتونیا چیست؟
از جمله دلایلی که باعث می شود گیاه فیتونیا دچار پیچ خوردگی شود، نبود رطوبت مناسب، مهیا نبودن هوای نسبتا گرم و کمبود نور کافی و غیر مستقیم خورشید است.
انواع بیماری های گیاه فیتونیا چه چیزهایی هستند؟
از جمله بیماری های گیاه فیتونیا می توان به پوسیدگی ریشه و حمله جانورانی مثل عنکبوت، شپش و شته به گیاه مذکور اشاره کرد.
جمع بندی
نگهداری و محافظت از گیاه فیتونیا، یکی از مهم ترین مواردی است که باید در صورت خرید گیاه فیتونیا و نگهداری از آن در منزل، اطلاعات درست و دقیقی در اختیار داشته باشید تا در صورت نگهدای گیاه فیتونیا با مشکلات ریز و درشت آن مواجه نشوید.
در مقاله فوق که در رابطه با روش نگهداری از فیتونیا صحبت کردیم، سعی ما بر آن بود که تمامی نکات مربوط به پرورش و مراقبت از گیاه فیتونیا را برای شما عنوان کنیم تا بتوانیم در جهت رشد و نمو طبیعی این گیاه، تاثیر مثبتی را از خود به نمایش بگذاریم.
همچنین اگر در رابطه با شرایط نگهداری گیاه فیتونیا در آپارتمان، خواص گل فیتونیا و قیمت گیاه فیتونیا سوالاتی دارید، می توانید با درج سوالاتتان در بخش نظرات، ابهامات خود را با ما در میان بگذارید تا تیم پاسخ دهنده تیته به سوالات کاربران، در اسرع وقت به آنها پاسخ دهند.