پی بردن از شرایط نگهداری گیاه سینگونیوم از جمله نکات مهمی است که در صورت خرید و پرورش آن در منزل، می بایست برخی از مهم ترین روش های نگهداری از گیاه سینگونیوم را بدانید تا گیاه شما در بهترین حالت به رشد خود ادامه دهد.
گیاه سینگونیوم، از خانواده آرسه بوده و زادگاه اصلی آن آمریکای مرکزی است و به طور کلی در جنگل ها و مناطق بارانی رشد می کند. گیاه مذکور یک گل سمی است و به همین دلیل در خرید آن باید نهایت دقت خود را به کار ببرید.
اگر شما هم مانند بسیاری از افراد، راجع به شرایط نگهداری گیاه سینگونیوم، اطلاعات چندان درست و دقیقی در اختیار ندارید، می توانید با همراهی کردن ما در ادامه این مقاله، به دانسته های خود در رابطه با شرایط نگهداری گیاه سینگونیوم بیفزایید.
ویژگی های گیاه سینگونیوم
هر گیاهی با توجه به انواع گونه هایش و شمایلی که دارد، ویژگی های منحصر به فردی را از آن خود می کند. گیاه سینگونیوم هم از این قاعده مستثنی نیست و از خصوصیات بسیار جالبی برخوردار است که برخی از آنها عبارتند از:
- از تیره شیپوریان است.
- سینگونیوم، گیاهی بالا رونده است.
- ساقه هایش رشد بسیار زیادی دارند.
- رگبرگ های این گیاه به رنگ زرد است.
- گیاهی مناسب برای نگهداری در آپارتمان است.
- مینیاتوری، صورتی، بال فرشته، ابلق و سبز از انواع پر طرفدار گیاه سینگونیوم هستند.
شرایط نگهداری گیاه سینگونیوم
برای نگهداری گیاه سینگونیوم، می بایست بر طبق یکسری از بایدها و نبایدها عمل کنید. در صورت عمل نکردن به قوانین مربوط به نگهداری از گیاه سینگونیوم، بی شک به سلامت گیاه شما آسیب وارد می شود که این امر، خسارتی جبران ناپذیر را به بار می آورد.
برخی از مهم ترین شرایط در رابطه با نگهداری و مراقبت از گیاه سینگونیوم به شرح زیر است:
نور مورد نیاز برای رشد گیاه سینگونیوم
نور به مقدار زیاد و تابش آفتاب به صورت مستقیم می تواند به رشد گیاه آسیب بزند و در نهایت باعث زرد شدن برگ ها شود. در واقع، بهترین نوری که می توان برای نگهداری گیاه سینگونیوم در نظر گرفت، نور غیر مستقیم خورشید به صورت کم تا متوسط است.
در رابطه با نور مورد نیاز برای گیاه سینگونیوم، این نکته را هم به یاد داشته باشید که کمبود نور هم می تواند کاری کند تا رشد گیاه دچار اختلال شود؛ از این رو، آن را در مکان ها یا آپارتمان های فاقد نور قرار ندهید.
نحوه آبیاری گیاه سینگونیوم
آبیاری گیاه سینگونیوم هم مانند نور دهی به آن، باید به اندازه و در حد متعادل باشد؛ زیرا در صورت کم آبی و آبیاری بیش از حد، رشد آن آسیب می بیند و در نهایت به پژمردگی دچار می شود.
مهم ترین نکته در رابطه با آب دهی به این گیاه این است که در فصول گرم سال (بهار و تابستان) 2 روز در هفته و در فصول سرد سال، هر 10 تا 14 روز آن را آبیاری کنید تا گیاه مذکور در بهترین حالت به رشد خود ادامه دهد.
دما و رطوبت لازم برای گیاه سینگونیوم
بهترین دمایی که گیاه سینگونیوم می تواند در آن رشد و پروش پیدا کند، دمایی بین 15 تا 21 درجه سانتی گراد است؛ در واقع، در این بازه دمایی، گیاه در بهترین حالت و شرایط می تواند به نمو خود ادامه دهد.
به طور کلی، قرار دادن این گیاه در محیطی که کمتر یا بیشتر از این دما در آن حاکم باشد، می تواند موجب توقف رشد گیاه شود؛ همچنین، میزان رطوبت مورد نیاز برای گیاه سینگونیوم، یک درجه رطوبت متوسط است و غبار پاشی به برگ های آن هم می تواند به خوبی، میزان رطوبت حداکثری مورد نیاز این گیاه را تامین کند. البته مراقب باشید که قطرات آب روی برگها باقی نماند تا زمینه رشد قارچ روی گیاه فراهم نشود.
ناگفته نماند که برای تامین رطوبت گیاه سینگونیوم می توانید از یک دستگاه بخور استفاده کنید یا یک ظرف را پر از آب کرده و در اطراف گیاه قرار دهید؛ در واقع، شما از این طریق می توانید به راحتی، رطوبت گیاه را در حد نیاز او تامین کنید.
خاک مناسب گیاه سینگونیوم
یکی دیگر از شرایط نگهداری گیاه سینگونیوم، استفاده از یک خاک مناسب است؛ در واقع، برای اینکه بتوانید به رشد و نمو گیاه کمک کنید، می بایست خاکی را در گلدان این گیاه، مورد استفاده قرار دهید که مقداری از پیت، ماسه، پرلیت و اسیدی بودن را در خود داشته باشد.
همچنین استفاده از خاک سبک در گلدان گیاه سینگونیوم و اضافه کردن مقداری هیومیک اسید یا تفاله چای به خاک این گیاه، علاوه بر رشد بسیار خوب، می تواند به تقویت رنگ برگ های آن هم کمک کند.
نحوه کود دهی به گیاه سینگونیوم
برای پر پشت شدن گیاه سینگونیوم، بهتر است در فصول رشد گیاه (بهار و تابستان)، آن را به صورت ماهیانه کود دهی کنید و در فصولی که رشد سینگونیوم، متوقف شده است، میزان کود دهی به آن را باید خیلی کم یا به صفر برسانید.
برای محافظت از سینگونیوم و رشد هر چه بهتر آن، می توانید از کودهای 20-20-20 و کودهای خانگی استفاده کنید؛ زیرا در صورت نگهداری از سینگونیوم در آپارتمان یا هر فضای دیگری، می بایست کود دهی و تقویت خاک سینگونیوم را جزو اولویت ها در نگهداری از آن به حساب آورد.
سوالات متداول
انواع مشکلات و بیماری های گیاه سینگونیوم چه چیزهایی هستند؟
از جمله بیماری ها و آفاتی که ممکن است گیاه سینگونیوم به آن مبتلا شود، می توان به کنه های قرمز اشاره کرد که در نهایت، باعث ریزش برگ های آن می شوند و شما می توانید به کمک حشره کش، این مشکل را برطرف کنید.
علت قهوه ای و شکننده شدن برگهای گیاه سینگونیوم چیست؟
اگر دمای هوا زیاد و رطوبت محیط کم باشد، گیاه سینگونیوم، قهوه ای و شکننده می شود؛ بنابراین، برای حل این مشکل، بهتر است دما و رطوبت محیط را به حد تعادل برسانید.
آیا گیاه سینگونیوم را می تواند در تراریوم نگهداری کرد؟
بله؛ از آنجایی که گیاه سینگونیوم به رطوبت و دمای متوسطی نیاز دارد، می توان آن را در تراریوم نگهداری کرد.
نحوه تکثیر و نگهداری سینگونیوم در آب چگونه است؟
برای این کار، می توانید پس از تهیه قلمه گیاه، آن را در آب قرار دهید؛ سپس آب آن را به صورت روزانه عوض و از آب های بدون املاح استفاده کنید؛ در نهایت، زمانی که گیاه، اصطلاحا ریشه دار شد، آن را به گلدان منتقل کنید.
جمع بندی
نحوه آبیاری، کود دهی و به طور کلی، نگهداری از گیاه سینگونیوم، فرآیند و سلسله مراتبی دارد که بهتر است در صورت خرید چنین گیاهی، آنها را رعایت کنید تا گیاه شما در هنگام رشد، با مشکلات ریز و درشت پرورشی مواجه نشود.
سینگونیوم، از جمله گیاهانی است که به راحتی می توان آن را در آپارتمان و منازل نگهداری کرد و به دلیل ظاهر بسیار زیبای آن، به یکی از پرطرفدار ترین گیاهان آپارتمانی تبدیل شده است.
چنانچه شما در رابطه با نگهداری دقیق این گیاه، نحوه تکثیر و نحوه هرس سینگونیوم، سوال یا ابهامی در ذهن دارید، با درج آنها در بخش نظرات سایت تیته، می توانید به پاسخ سوالاتتان در این زمینه، دسترسی داشته باشید؛ زیرا تیم پاسخگویی وب سایت، سعی می کنند در سریع ترین زمان ممکن به این سوالات پاسخ دهند.