مقالات تیته

بهترین شرایط نگهداری برگ بیدی + معرفی بیماری‌های رایج

نگهداری برگ بیدی

خانواده برگ بیدی و مشخصات کلی

قبل از اینکه بخواهیم درباره شرایط نگهداری برگ بیدی صحبت کنیم اجازه بدهید مقدمه‌ای بر معرفی گیاه داشته باشیم. نام گیاه‌شناسی برگ بیدی Tradescantia است و به خانواده Commelinaceae تعلق دارد. در زبان انگلیسی در اصطلاح به آن عنکبوت می‌گویند. به این دلیل که خاصیت روندگی بالایی دارد و از نرخ رشد بالا برخوردار است. ارتفاع این گیاه 16-30 سانتی‌متر است و می‌تواند تا 120 سانتی‌متر هم گسترش پیدا کند.

رنگ برگ‌های این گیاه با توجه به نوع آن متفاوت است و در رنگ‌های سبز، بنفش، صورتی و ترکیبی از این رنگ‌ها دیده می‌شود. این برگ‌های بیضی‌شکل از نوارهای کرم رنگی برخوردار هستند. این گیاه از نوع علفی همیشه‌سبز چندساله است که بومی مناطقی مانند مکزیک، آمریکای جنوبی و کارائیب است. این گیاه در تمام سال قادر به شکوفایی و گل‌دهی است و دارای گل‌هایی به رنگ سفید، آبی، بنفش و صورتی است. این گیاه بیش از 60 گونه مختلف دارد که برخی از انواع آن برای انسان و حیوانات، سمی هستند.

 

نگهداری برگ بیدی در حالت کلی

نگهداری برگ بیدی آسان است، تنها کافی است که برخی از نیازهای مهم گیاه را بشناسید. ما در این بخش می‌خواهیم به صورت کلی نگاهی به نحوه نگهداری از این گیاه و شرایط موردنیاز آن بیندازیم. مراقبت از گیاه برگ بیدی در خاک خنثی تا اسیدی با پی اچ (6-8) امکان‌پذیر است. این خاک باید مرطوب و زه‌کشی شده باشد. همچنین باید نور موردنیاز آن را که نور متوسط و غیرمستقیم خورشید است فراهم کنید. درباره آبیاری آن هم باید بگوییم زمانی که سطح خاک به اندازه 2-3 سانتی‌متر خشک شد می‌توانید آبیاری را شروع کنید.

برای اینکه بیشتر با جزئیات نگهداری برگ بیدی آشنا شوید؛ با ما همراه باشید.

 

 

نور مناسب برگ بیدی

 

نور مناسب برای نگهداری برگ بید

در محافظت از برگ بیدی باید نور موردنیاز آن را برای رشدی سریع فراهم کنید. این گیاهان در نور روشن اما غیرمستقیم خورشید بهترین عملکرد را دارند. آن‌ها را نزدیک پنجره‌ای قرار دهید که حداقل هشت ساعت در روز آفتاب داشته باشد، برگ بیدی ابلق نسبت به گونه‌های دیگر نیاز بیشتری به نور خورشید دارد؛ اما از تابش اشعه مستقیم نور خورشید مراقبت کنید؛ زیرا می‌تواند باعث سوختن برگ‌ها شود. در مقابل اگر متوجه شدید که تنوع رنگ روی برگ‌های شما در حال محو شدن است، احتمالاً نور کافی به گیاه نرسیده است.

 

خاک مناسب برای نگهداری برگ بیدی

برای نگهداری برگ بیدی می‌بایست به خاک آن توجه کنید؛ جالب است بدانید که گیاهان برگ بیدی می‌توانند در خاک گلدان معمولی به خوبی رشد کنند، به شرطی که بیش‌ازحد آبیاری نشوند. به‌طورکلی، آن‌ها خاکی را ترجیح می‌دهند که زه‌کشی خوبی داشته باشد. اگر بیش‌ازحد خیس بمانند، ریشه‌های آن‌ها می‌توانند به راحتی دچار پوسیدگی شوند. برای کمک به زه‌کشی، مقدار کمی شن و ماسه را در یک ترکیب خاک گلدان تجاری که دارای مقدار زیادی مواد آلی هم است، مخلوط کنید.

 

اصول آبیاری برگ بیدی چیست؟

در نگهداری برگ بیدی باید اصول خاصی را در آبیاری رعایت کنید. این گیاهان ترجیح می‌دهند در خاک مرطوب زندگی کنند. توجه کنید که خاک مرطوب به منزله باتلاقی بودن آن نیست، هر گونه سهل‌انگاری در آبیاری گیاه سبب پوسیدگی ریشه آن می‌شود. از همین رو برای بررسی اینکه آیا گیاه شما برای آبیاری آماده است یا خیر، انگشت خود را تا 2-3 سانتی‌متری خاک فرو ببرید؛ درصورتی‌که خشک بود می‌توانید گیاه را آبیاری کنید. در هنگام آبیاری از خارج شدن آب از سوراخ‌های ته گلدان اطمینان حاصل کنید.

 

دمای مناسب برای نگهداری برگ بیدی

هر یک از گونه‌های گیاه برگ بیدی در دمای بین ۱۸ – ۲۳ درجه سانتی‌گراد رشد می‌کنند. این در حالی است که در دماهای بالاتر برای مثال 30 درجه هم به خوبی عمل می‌کنند. بااین‌حال، این گیاهان را نباید در دمای خیلی پایین (زیر 10 درجه) نگهداری کرد؛ زیرا ممکن است برگ‌های آن‌ها تغییر رنگ دهد یا به آن‌ها آسیب برسد. اگر در نگهداری برگ بید سبز یا ابلق متوجه کم‌رنگ شدن برگ‌های آن شدید، به احتمال زیاد دمای نگهداری از این گیاه پایین است.

 

رطوبت در نگهداری برگ بیدی

وقتی نوبت به گزینه رطوبت در نگهداری برگ بیدی می‌رسد، این گیاهان در صف عاشق رطوبت بالاتر از حد متوسط ​​قرار می‌گیرند. می‌توانید با نگه‌داشتن آن‌ها در یک منطقه معمولی مرطوب از خانه، مانند حمام یا آشپزخانه این نیازشان را برآورده کنید. همچنین می‌توانید هرچند روز یک‌بار گیاه را به آرامی غبار پاشی کنید. پس از پایان غبار پاشی می‌بایست قطرات باقی‌مانده روی برگ‌ها را با دستمال پاک کنید تا از انتشار بیماری قارچی جلوگیری کنید. راستی اگر متوجه قهوه‌ای شدن برگ‌های گیاه شدید، احتمالاً سطح رطوبت در خانه شما پایین است.

 

کوددهی در زمان مناسب برگ بیدی

 

کود دهی در زمان نگهداری برگ بیدی

از نکات مهم دیگری که باید در طول نگهداری برگ بیدی به آن توجه کنید،‌ تغذیه آن است. این گیاه برای اینکه بتواند رشد خوبی را تجربه کند و از برگ‌های پهن هم برخوردار باشد، نیازمند کود دهی است؛ بنابراین در زمان رشد گیاه یعنی بهار و تابستان بهتر است هر 2-3 هفته یک‌بار آن را از طریق کودهای 20-20- 20 و کودهایی که حاوی پتاسیم بالا هستند تغذیه کنید. بهتر است در زمان استراحت گیاه یعنی پاییز و زمستان میزان کود دهی را به حداقل برسانید.

هشدار: زیاده‌روی در کود دهی گیاه سبب کم‌رنگ شدن برگ‌های آن می‌شود.

 

بهترین روش برای تکثیر برگ بیدی چیست؟

تقریباً همه گیاهان این خانواده با استفاده از قلمه‌های ساقه به راحتی تکثیر می‌شوند. برای این کار یک تکه ساقه 3 سانتی‌متری (حاوی حداقل یک برگ) بردارید و آن را به سمت پایین در خاک گلدان فرو ببرید (هورمون ریشه‌زایی لازم نیست). قلمه‌هایی که در خاک قرار داده‌اید را به‌طور منظم آبیاری کنید و در عرض چند هفته متوجه ریشه زدن آن خواهید شد.

همچنین می‌توانید قبل از کاشت، قلمه‌ها را در یک شیشه آب قرار دهید تا ریشه‌دار شوند. پرورش برگ بیدی در آب بسیار آسان است. در این میان‌برگ بیدی بنفش که یکی از گونه‌های این گیاه محسوب می‌شود؛ قادر به گل‌دهی درون آب هم است.

 

معرفی بیماری‌های برگ بیدی و درمان آن

توجه نکردن به شرایط نگهداری برگ بیدی سبب می‌شود که رشد گیاه متوقف شود یا حتی گیاه از بین برود. در این بخش از تی‌ته قصد داریم تا به معرفی بیماری‌های رایج برگ بیدی و راهکارهای درمانی آن بپردازیم. با ما همراه باشید.

از بیماری‌های رایج برگ بیدی عبارت‌اند از:

  • لکه‌های قهوه‌ای سوخته روی برگ‌ها
  • سبزی در برگ‌های برگ بیدی بنفش و ابلق
  • رشد علفی گیاه
  • لوله شدن برگ‌های گیاه

لکه‌های قهوه‌ای سوخته روی برگ‌ها

لکه‌ها به دو صورت روی برگ پدیدار می‌شوند؛ در حالت اول لکه‌ها خشک هستند و حالت شکننده‌ای دارند به‌طوری‌که با دست زدن به راحتی خرد می‌شوند. در حالت دوم لکه‌ها به صورت نرم و آبکی هستند. دلیل خشکی در لکه‌ها می‌تواند عواملی مانند تابش مستقیم نور خورشید، آبیاری کم و غبار پاشی گیاه در معرض نور خورشید باشد.

علت به وجود آمدن لکه‌های نرم و آبکی هم می‌تواند به دلیل سم‌پاشی زیاد روی برگ و آبیاری بیش‌ازحد گیاه باشد. با این حساب برای حل این مشکل می‌بایست علت اصلی را پیدا کنید و با عدم انجام آن از انتشار بیش‌ازحد لکه‌ها در گیاه جلوگیری کنید.

 

سبزی در برگ‌های برگ بیدی بنفش و ابلق

اگر در کود دهی گیاه زیاده‌روی کنید، امکان از بین رفتن تنوع رنگ در گونه‌های ابلق زیاد است. البته زمانی که نور دریافتی گیاه هم کم باشد، امکان سبز شدن رنگ برگ‌ها در گونه‌های ابلق وجود دارد. برای حل این مشکل کود دهی را کاهش دهید و گیاه را به مکانی با نور غیرمستقیم و روشن خورشید انتقال دهید.

 

رشد علفی گیاه

زمانی که نور به مقدار کافی به گیاه نرسد، گیاه با رشد علفی روبرو خواهد شد. افزون بر آن عدم دریافت مواد مغذی از خاک هم در رشد علفی گیاه تأثیرگذار است. برای درمان این بیماری بهتر است گیاه را کود دهی کنید و به مکانی با نور مناسب منتقل کنید.

 

لوله شدن برگ‌های گیاه

دلیل جمع شدن برگ‌ها می‌تواند گرم بودن بیش‌ازحد هوا و رطوبت کم باشد. برای حل این مشکل بهتر است رطوبت موردنیاز گیاه را با انجام روش‌هایی مانند غبار پاشی و ساخت جزیره تأمین کنید.

 

سؤالات متداول

1) علت بی‌حال شدن برگ‌های گیاه برگ بیدی سبز چیست؟

مهم‌ترین علت بروز این امر گرم شدن بیش‌ازحد هوا در محیط نگهداری برگ بیدی سبز است.

 

2) علت پوسیدگی ریشه در گیاه برگ بیدی چیست؟

نبود زه‌کشی مناسب در خاک و آبیاری بیش‌ازحد از عوامل مهم در پوسیدگی ریشه این گیاه هستند.

 

3) برای زیباتر شدن گیاه برگ بیدی چه کنیم؟

هرس کردن گیاه به افزایش رشد حجمی گیاه و درنتیجه زیبایی آن کمک می‌کند. همچنین با تأمین شرایط موردنیاز گیاه درصدد سرحال نگه‌داشتن آن باشید.

 

کلام آخر

در پایان می‌توانیم بگوییم که نگهداری برگ بیدی آسان است. تنها می‌بایست برخی نکات نگهداری از این گیاه را بدانید. برای مثال گیاه برگ بیدی به نور غیرمستقیم خورشید، آبیاری متوسط، رطوبت بالا و خاک زه‌کشی شده نیازمند است. در پایان از شما می‌خواهم که تجربیات خودتان را در زمینه نگهداری برگ بیدی با تی‌ته در میان بگذارید. همکاران ما در تی‌ته با ارائه مشاوره حرفه‌ای یاری‌رسان شما در مراقبت از گیاهان هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *